24-01-2022
 

Επισκέψεις κατά Χώρα
ΗΠΑ flag 50.0%ΗΠΑ (2)
Eλλάδα flag 25.0%Eλλάδα (1)
4 επισκέψεις από 3 χώρες
Επισκέψεις τώρα
We have 27 guests online
Στατιστικά Στοιχεία

Επισκέψεις Σήμερα:4
Συνολικές Επισκέψεις:527022
 
 
ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Print E-mail

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ

 1. Εξασφάλιση διαπραγματευτικής ισχύος.
 2. Θετικότερη ανταπόκριση από εφέδρους καταδρομείς.
 3. Μεγαλύτερη εκτίμηση από τρίτους, σ’ ένα πανίσχυρο, συμπαγές, αδιαίρετο και αδιάσπαστο σύνολο.
 4. Συνέπεια στις αποφάσεις, ως αποτέλεσμα της ενιαίας ηγεσίας.
 5. Οικονομική ευρωστία, λόγω περισσότερων μελών και φίλων, εξασφάλισης οικονομιών κλίμακας, επαρκούς  δημοσιονομικού ελέγχου, δημιουργίας ενός μόνο ταμείου και συνθηκών αξιοπιστίας.
 6. Αποτελεσματικότερος, διοικητικός έλεγχος, λόγω παγκύπριας εμβέλειας.
 7. Αρμονικότερη σχέση με πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία, εφόσον ευχερέστερη, αποδοτικότερη και μακροβιότερη είναι η συνεννόηση, συνεργασία και συμφωνία, με ηγεσία παγκύπριου εκτοπίσματος
 8. Καλλιέργεια και εμπέδωση ενότητας, ως απόρροια κοινών αποφάσεων με δεσμευτικό χαρακτήρα, ενιαίου καταστατικού, επαρκούς ελέγχου, κοινών συνεδριάσεων και συνεδρίων.
 9. Αποφυγή άγονου, εριδογόνου και στείρου ανταγωνισμού, που προκαλείται λόγω διαφοράς στις εκτιμήσεις, στους στόχους, στις δυνατότητες, στις αρχές.
 10. Ευχερέστερη επίλυση προβλημάτων και προώθηση προτάσεων, κυρίως της εφεδρείας, στην περίπτωση ενός μοναδικού, πανίσχυρου, παγκύπριου σχήματος.
 11. Έμπρακτη μεταφορά μηνύματος ενότητας στο δοκιμαζόμενο Ελληνισμό, από ένα ομόνοο, υποδειγματικό και ισχυρό κίνημα.
 12. Ενιαία πολιτική, αρμονικές αποφάσεις, αποφυγή συγκρουόμενων θέσεων και αντιφατικών απόψεων και δημιουργία συνθηκών σταθερότητας, ως αποτέλεσμα μιας ισχυρής, ικανής, δημοκρατικά εκλελεγμένης ηγεσίας, από το σύνολο των εφέδρων καταδρομέων.
 13. Απόδειξη ωριμότητας, ανιδιοτέλειας και πίστης στους δημοκρατικούς θεσμούς, καθότι, η ύπαρξη σχισμάτων, διασπαστικών ενεργειών, καπετανάτων και ο κατακερματισμός των δυνάμεων, αποτελούν δείγμα γραφής νοσηρών και υπανάπτυκτων συστημάτων και νοοτροπίας παρωχημένου ολοκληρωτισμού.
 14. Αποτροπή διασπαστικών ενεργειών και τάσεων περαιτέρω αποσχίσεων, οι οποίες στατιστικώς εκκολάπτονται σε περιβάλλον πολλών, προσωποπαγών και ανεξέλεγκτων σχημάτων.
 15. Μεγαλύτερο γόητρο και απήχηση στην Ηγεσία και το κοινό, απολαμβάνει το πολύανδρο κίνημα, με ευχέρεια καθορισμού αυστηρών κριτηρίων εισδοχής, αναφορικά με το ήθος και τη δυνατότητα προσφοράς του έφεδρου καταδρομέα και οπωσδήποτε όχι την πόλη ή το χωριό καταγωγής του.
 16. Συνθήκες σπουδής για προσφορά από στελέχη, επειδή είναι δήλον, πως ένα ισχυρότερο και πολυπληθέστερο κίνημα παρέχει, μέσω της δυνατότητας ποιοτικής εργασίας, διεύθυνσης και διοίκησης, εχέγγυα για επίτευξη των τεθέντων στόχων κι επιδιώξεων
 17. Εξασφάλιση ικανότερου επιτελείου, γιατί, αξιόλογα και προσοντούχα στελέχη είναι διατεθειμένα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαζικότερα, πιο αξιόλογα και με περισσότερη ισχύ σωματεία.
 18. Δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς, όταν αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, π.χ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Δυνάμεων, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, κ.α. Στην αντίθετη περίπτωση, πρόβλημα θα προέκυπτε στην επιλογή του Κύπριου εκπροσώπου, του συνέδρου, ακόμα δε, και στην ακολουθητέα πολιτική.
 19. Μαζικότερες εκδηλώσεις, λόγω επαρκούς συντονισμού και ορθολογικού προγραμματισμού, από ενιαία ηγεσία, μεγαλύτερου αριθμού μελών, διασφαλίζουν την επιτυχία, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα, το εκτόπισμα, την οργανωτική ικανότητα και σοβαρότητα του κινήματος.
 20. Το πνεύμα των Καταδρομών, εν κατακλείδι, μετουσιώνεται μέσα από ένα ενιαίο σύστημα σχέσεων, όπου σφυρηλατούνται και αναπτύσσονται δεσμοί αλληλεγγύης, αυταπάρνησης, αδελφότητας, γενναιοφροσύνης και φιλοπατρίας. Σ’ αυτή την ιερή, ομόρρυθμη και χωρίς τεχνητούς φραγμούς οικογένεια των Καταδρομών, ανήκουμε από το ΚΕΜΚ και εντεύθεν.
 • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
 • ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
 • ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΑΜΕΙΟΥ
 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ  ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΩΝ
 • ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ: Σημείωμα Γενικής Γραμματείας
 • ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ
 •  
   

  Onisilos


  ETEA


  Μέλος Ομοσπονδιών

  .....


  ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

  Κάντε κλίκ

  1ο Μέρος

  2ο Μέρος

  3ο Μέρος


  ΓΕΕΦ
   

  © 2018 Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. All Rights Reserved.

  Operated by Enigma