21-01-2022
 

Επισκέψεις κατά Χώρα
0 επισκέψεις από 0 χώρες
Επισκέψεις τώρα
We have 34 guests online
Στατιστικά Στοιχεία

Επισκέψεις Σήμερα:0
Συνολικές Επισκέψεις:526691
 
 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Print E-mail

 

Η Ακαδημία αποτελεί φιλόδοξο έργο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, στη στρατηγική προσπάθειά του παραγωγής χρησιμότητας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με την προσφορά επιμορφωτικών προγραμμάτων, για απόκτηση, κυρίως από τα μέλη του, εξειδικευμένων γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών.

Με γνώμονα πως το στρατηγικό πλεονέκτημα του Συνδέσμου θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έμψυχο δυναμικό του, το οποίο αποτελεί εν δυνάμει εκρηκτικό πολλαπλασιαστή ισχύος, αναλήφθηκε η προσπάθεια αυτή, επικουρούμενη από την αρμόδια κρατική αρχή. Η θεσμική αυτή δράση είναι βέβαιο πως αποτελεί σημαντικό έμβολο στην παραγωγή χρησιμότητας προς τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Η θέσπιση ειδικών κανονισμών, σε εύθετο χρόνο, μετά την αποκόμιση της απαραίτητης ανάδρασης, θα προσδώσει το ανάλογο κύρος και θα προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης κοινοτικών πόρων από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διανοίγοντας πρωτόγνωρες κι εξαιρετικές ευκαιρίες στο Σύνδεσμο εν γένει.

Η Λισσαβόνα, το Μάρτιο του 2000, οριοθέτησε την πολιτική πρακτική στην αναζήτηση της γνώσης, προκειμένου η Ένωση να καταστεί, η πιο δυναμική κι ανταγωνιστική οικονομία στην υφήλιο, με τη χάραξη μιας στρατηγικής δεκαετούς διάρκειας. Τα εκπαιδευτικά και διασυνοριακά προγράμματα, η αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης, η διάχυση και ώσμωση πορισμάτων, καταδεικνύουν το διαρκές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον της Ένωσης για τους πολίτες της. Ο εμβριθής Sir Francis Bacon, νουθετούσε τους Αγγλοσάξονες: ‘‘ Η γνώση είναι δύναμη.’’ Ο Άγιος Αυγουστίνος, από το ερημητήριο του αναφωνούσε ‘‘Vita Brevis’’.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Άμυνας. Έως τώρα, εισηγητές, με την επάρκεια του Καθηγητή Χρίστου Ιακώβου, του έγκριτου Δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου και του εμβριθούς Ακαδημαϊκού Μάριου Ευρυβιάδη ανέπτυξαν θέματα επίκαιρα, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον του ακροατηρίου, στις αίθουσες τελετών, που ευγενώς παραχώρησαν η ΑΤΗΚ και η Τράπεζα Κύπρου. Ο δεύτερος κύκλος, οικονομικοπολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, ολοκληρώθηκε στην αίθουσα που ειδικά διαμορφώθηκε για το σκοπό αυτό στα Κεντρικά μας Γραφεία.

Η πρώτη ανά την οικουμένη ακαδημία ιδρύθηκε στην πόλη των Αθηνών το 387 π.Χ. από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Διαλύθηκε το 529 μ. Χ. μετά από εννέα αιώνες λειτουργίας, με την αυτοκρατορική απαγόρευση της διδασκαλίας της Φιλοσοφίας.

 
 

Onisilos


ETEA


Μέλος Ομοσπονδιών

.....


ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Κάντε κλίκ

1ο Μέρος

2ο Μέρος

3ο Μέρος


ΓΕΕΦ
 

© 2018 Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. All Rights Reserved.

Operated by Enigma