07-12-2021
 

Επισκέψεις κατά Χώρα
ΗΠΑ flag 30.4%ΗΠΑ (7)
Γερμανία flag 8.7%Γερμανία (2)
Romania flag 4.3%Romania (1)
23 επισκέψεις από 4 χώρες
Επισκέψεις τώρα
We have 50 guests online
Στατιστικά Στοιχεία

Επισκέψεις Σήμερα:23
Συνολικές Επισκέψεις:521153
 
 
ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ Print E-mail

 

Αφετηρία γι’ ανάπτυξη των αυτόνομων καταδύσεων αποτέλεσε η επαφή με τη Διοίκηση, σε επιλεγόμενο χρόνο, της ΜΥΚ. Ο τότε Διοικητής Αντρέας Ιωαννίδης, με την κάλυψη και αρωγή του Επιτελάρχη ΓΕΕΦ Ταξίαρχου Αθανάσιου Κοράκη, διοργάνωσε στη Βάση Ζυγίου, τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα μέλη του Συνδέσμου.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, η συνεργασία με τον εκπαιδευτή Κώστα Φωτίου, μέλος του Συνδέσμου, επέφερε την εκπαίδευση της πρώτης ομάδας αυτόνομων δυτών, στο σχολείο της PADI, η οποία ολοκληρώθηκε με εξέταση στις 18 Φεβρουαρίου 1989. Την πρώτη ομάδα αποτέλεσαν οι: Α. Παπαγεωργίου, Α. Ολύμπιος, Κ. Αντωνίου, Σ. Κωμοδρόμος και Μ. Οικονομίδης.

Ακολούθησε η εμπλοκή όλο και περισσότερων εφέδρων καταδρομέων στο εν λόγω άθλημα. Ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ναυάγιο ‘‘Ζηνοβία’’, στο Κάβο Γκρέκο, στους Αγίους Αναργύρους και στον Άγιο Θεόδωρο. Ναυτική εξάλλου αποστολή αναλήφθηκε, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου, με ελαστικές λέμβους έως το Καστελλόριζο. Τα χρήματα των εισφορών επιδόθηκαν στο ταμείο του εν λόγω ευαγούς Ιδρύματος. Σημαντικότατο γεγονός αποτελεί η κατ’ επανάληψη διείσδυση ομάδας αυτοδυτών μας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής, τον Ιούλιο1992, 1993 και 1994.

Σήμερα, μέλη του Συνδέσμου, που στελεχώνουν το Παράρτημα Αυτοδυτών, βρίσκονται σε διάφορα στάδια εκπαίδευσης και πραγματοποιούν ένα προκαθορισμένο πλέγμα εκδηλώσεων. Προσπάθειες καταβάλλονται προς την κατεύθυνση δημιουργίας της ανάλογης υποδομής και συγκεκριμένα:

 

  • Δημιουργίας ναυτικής βάσης στη Λάρνακα
  • Απόκτησης στοιχειώδους εξοπλισμού ναυτιλίας
  • Προαγωγή μελών μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα αναγνωρισμένων Σχολών.
  • Ένταξη στην Ομοσπονδία Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων.
  • Συνεργασία με ομοειδείς συνδέσμους θαλάσσιας δραστηριότητας.

 
 

Onisilos


ETEA


Μέλος Ομοσπονδιών

.....


ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Κάντε κλίκ

1ο Μέρος

2ο Μέρος

3ο Μέρος


ΓΕΕΦ
 

© 2018 Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. All Rights Reserved.

Operated by Enigma